Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
In a big big world... - To hobby or to hobbystop?
In a big big world...

Description
My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

To hobby or to hobbystop?

"En? Hoe gaat 't?" zegt de een. "Druk, druk, druk" tettert de ander terug in de telefoon. Ik denk dat naast "waar ben je?" dit een van de meest gezegde teksten is in mobiele telefoontjes van tegenwoordig.

 

Ook ik ben "druk, druk, druk", maar ik zou toch zo graag een hobby willen. Iets waar je je in kunt verliezen, waarmee je kunt ontspannen. Iets waardoor je alles vergeet, waarvoor je dingen aan de kant zet, waar je volop van kunt genieten en alle dingen waar ik zo jaloers op ben bij anderen. Het moet iets zijn wat ik al wel een beetje kan, want oefenen en het gaat niet... zo'n doorzetter ben ik dus niet. Iets leuks, wat je ook met andere mensen kunt delen, maar waar niet zoveel druk op zit, wat altijd kan, overal en altijd. Iets waardoor je meer plezier in 't leven krijgt, energie zelfs.
Dat als je dat even gedaan hebt, je weer even vooruit kunt.

 

Sporten? Ik ben lui. En onhandig. Dat zijn al de grote tegens. Het is wetenschappelijk bewezen, dat als je sport er een stofje (endorfine) wordtaanmaakt waar je blij van wordt. En uiteindelijk kun je daar verslaafd aan worden. Hardlopers schijnen dat te hebben, maar vast ook andere mensen met andere sporten. Jezelf en anderen overwinnen en daar een euforisch gevoel aan overhouden... zoiets is het waarschijnlijk. Hoe fijn is dat stofje als je elke keer weer die sportkleren uit de was moet trekken (haastend), in een tas moet gooien (haastend), op weg moet gaan (haastend), om moet kleden (ook haastend), je ding moet doen, totdat je je kapot zweet, er niet meer uit ziet, je tóch die ene leuke jongen tegen het lijf loopt terwijl je je stinkend met vlerkharen af staat te beulen en het vaker níet dan wel lukt? Dat het een bak geld én tijd kost, die een 'druk, druk, druk'mens als ik eigenlijk niet heeft. Niet leuk genoeg dus om er tijd voor te maken. Tenzij met een vriendinnetje die gemotiveerd is (niet té natuurlijk) én waar je leuk mee kunt bijkletsen.

Hardlopen, fietsen, huppelklasjes, zwemmen, bokatea, yoga, ik heb 't allemaal al geprobeerd. Maar: niet leuk genoeg om er tijd voor te maken. Daarbij kost het allemaal een bak geld. En dan zit ik liever op het terras, mét vriendinnetje, dat geld, in de zon én in die tijd.

 

Extreme dingen? Uit vliegtuigen springen, klimmen, autoracen, ijsduiken, surfen, veldrijden, kickboksen, basejumpen, zoveel mogelijk piercings nemen... wederom te lui, te onhandig en daarbij ook: te weinig guts.

 

Brave dingen en handarbeid: postzegels verzamelen, kerstkaarten maken van theezakjes, kantklossen, sieraden knutselen, bikini's pimpen, huizen restylen, op de kinderen van de buren passen, koken, figuurzagen, kaarsen druipen, piano spelen, steenhouwen en de trend van nu: taarten bakken, of van die kekke cakepops ofzo. Dit zijn wel dingen waar je ook nog eens geld mee zou kunnen verdienen (plus), die je met anderen kunt doen (plus) en die relatief dus weinig geld kosten. Maar goed, had ik al gezegd dat ik onhandig ben? En ik daarbij niet van kinderen hou. En ik weet nog niet zo goed of m'n endorfinespiegel net zo piekt van een peruaanse postzegel uit 1898 als van kickboxen.

 

Kortom... Er is niets waar ik (de kans op) eetafspraken voor verplaats, dat zo leuk is om er een bak geld aan uit te geven, waar ik het doorzettingsvermogen voor heb dat ik denk aan het eindresultaat. Dus ondertussen staan die hardloopschoenen, weblog, piano's, leesboeken, gitaar, boksplannen, kookboeken, mountainbike, cd's en zonnenbank te verstoffen en kruip ik lekker met een wijntje en m'n laptop voor de reisresearch op m'n balkonnetje...

 

Daar word ik ontspannen van... maar eerst ff Facebook checken...

 


Posted: 21:38, 21/5/2012
Add Comment

<- Last Page | Next Page ->